Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? En blijkt dat de CV-ketel vervangen moet worden? Dan sta je voor een keuze

  • CV ketel vervangen
  • Warmtepomp kopen

Het onderhoud van de CV ketel kun je laten doen door een erkend installatiebedrijf. Sommige onderdelen zoals een pakking moeten meestal jaarlijks vervangen worden. Als de ketel wat ouder wordt kan het natuurlijk gebeuren dat ook andere onderdelen zoals een printplaat of een expansievat moeten worden vervangen. Als je een onderhoudscontract hebt voor je CV ketel dan zijn de kosten soms inbegrepen, maar dit hangt van de aard van het contract af. Nu zit op een nieuwe ketel natuurlijk ook gewoon fabrieksgarantie, hiervan kun je gebruik maken als de ketel al vroeg in zijn levensduur kuren krijgt.

CV ketel vervangen

Een CV ketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Gedurende die periode kun je een onderhoudscontract afsluiten bij een installatiebedrijf. Zij komen dan eens per jaar of eens per twee jaar bij je langs om de ketel na te kijken en schoon te maken. Als je ketel regelmatig storingen heeft en al op leeftijd begint te raken dan rijst de vraag hoe je deze gaat vervangen. Als je kiest voor een nieuwe CV ketel die op gas wordt gestookt, kies dan een ketel met een hoog rendement. Deze zijn zeer zuinig in gebruik. Let op dat de ketel sterk genoeg is om je huis te verwarmen, CV ketels zijn daarvoor in categorieën verdeeld. Meer op pagina CV ketels.

Toch maar een warmtepomp?

Je kunt in plaats van een CV ketel ook een warmtepomp in de woning laten plaatsen. Deze verwarmt het huis door met stroom warmte op te wekken. Een warmtepomp is veel duurder in aanschaf. Maar stroom is goedkoper dan gas dus qua verbruikskosten zal je voordeliger uit zijn. Daar komt bij dat je voor de aanschaf van een warmtepomp gebruik kunt maken van subsidiemogelijkheden of huurkoop. Ook worden al constructies toegepast dat de warmtepomp bij het huis hoort en dat je die dus inclusief contract en kosten overdraagt aan een nieuwe bewoner als je gaat verhuizen. Meer op pagina warmtepomp.