Een andere mogelijkheid van energiezuiniger wonen is het plaatsen van vloerverwarming. Daarnaast is het soort ketel afhangelijk van jouw CV verwarmingssysteem. Vloerverwarming en wand verwarming vragen om een minder hoge temperatuur, hiervoor is de LTV ketel geschikt. Tegenwoordig wordt ook ventilatie als CV systeem gekozen. Dit is verwarming door warme lucht die via schachten in jouw ruimte wordt verspreid.

Onder de tegels in de badkamer

Bij de inrichting van een nieuwe badkamer worden vaak zowel de muren als de vloer van tegels voorzien, daaronder kan vloerverwarming liggen. Let er hierbij op dat muurtegels anders van structuur zijn dan vloertegels. Vloertegels zijn vaak mat en enigszins ruw om te voorkomen dat je uitglijdt als de vloer nat is of als je uit het bad of uit de douchecabine stapt. Muurtegels daarentegen zijn meestal gladder en uitgevoerd in hoogglans. Je kunt voor de vloer en de muren twee verschillende kleuren kiezen maar het is ook mogelijk om de wanden en de vloer in dezelfde kleur te betegelen.

Gebruik

De HR ketel met een rendement tot 107% en een UHR ketel met een rendement tot 147% verwarmen jouw centrale verwarming en als je daarvoor kiest ook jouw tapwater. De ketels kunnen worden aangesloten op diverse verwarmingssystemen, zoals radiatoren, convectoren, luchtventilatie en vloerverwarming. Op vloerverwarming lees je er meer over.