Wat is een warmtepomp? Een warmtepomp is een alleen staande verwarmer van water of werkt samen met uw CV ketel, de hybride warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht, de bodem of water en verwarmt deze tot een basistemperatuur of tot de gewenste temperatuur. Bij de basis temperatuur wordt het water verder verwarmd door het gas van de CV ketel.

Aandrijving

Een warmtepomp wordt elektrisch aangedreven. Verzorgt deze pomp dus uw CV én uw tapwater, dan heeft u geen gas meer nodig, hooguit op piekmomenten. De bron van de aanvoer (lucht, water, bodem) hoeft niet warmer te zijn dan uw omgeving. Door compressie van de gehaalde warmte, wordt de temperatuur omhoog gebracht.

Hybride pomp

Een hybride pomp werkt samen met uw ketel en haalt warmte uit de lucht. Warmte uit de bodem of water kan bij een bestaande woning nauwelijks gerealiseerd worden door de bijkomende vergunningen en ruimte die het inneemt. Voor een hybride waterpomp is een HR ketel voldoende. U heeft hierbij ook een warmtewisselaar nodig die maximaal 10 meter van de pomp mag staan in uw tuin, op het dak of de gevel. Doordat u niets hoeft te verbouwen, is het makkelijk een hybride warmtepomp te plaatsen.