De discussies over de CV ketel zijn de laatste jaren zeer actueel. Want ‘Vlaanderen moet van het gas af’. Maar het zal in de praktijk niet zo zijn dat iedereen inderdaad binnen enkele jaren geen gasaansluiting meer heeft in Vlaanderen en we alles met elektriciteit doen. Met andere woorden: Als je CV ketel aan vervanging toe is hoef je echt niet meteen aan de aanschaf van een warmtepomp te gaan denken.

Overstappen op een warmtepomp

Als je cv ketel moet worden vervangen en je schrikt van de cv ketel prijzen dan kun je ook met het oog op de toekomst overstappen op een warmtepomp. Deze zijn fors duurder dan cv ketels maar leveren wel minder energiekosten op omdat ze geen gas gebruiken maar elektriciteit. Daar komt bij dat de warmtepomp veel langer meegaat dan een gemiddelde cv ketel. Of jouw cv installatie geschikt is voor een warmtepomp kun je eventueel door een deskundige laten beoordelen.

Prijzen cv ketel

Ben je op zoek naar prijzen cv ketel dan is het internet een prima plaats om die te vinden. Vroeger moest je daarvoor langs verschillende installatiebedrijven om een offerte op te vragen. Tegenwoordig is het makkelijker. Je kunt de offertes online opvragen. Geef je wensen door en je ontvangt binnen enkele dagen een passende offerte, gebaseerd op jouw wensen en eisen. Maar niet alleen de prijs is van belang, bij de aanschaf van een cv ketel komt natuurlijk nog meer kijken.

Voldoende capaciteit

De prijs van een cv ketel hangt ook af van de capaciteit van de ketel. Voor een gemiddeld huis kun je volstaan met een cv ketel met een lagere capaciteit dan voor een groot huis of een woning die slecht geïsoleerd is. Een installateur kan je adviseren over welke capaciteit de ketel moet hebben om het aangenaam warm te kunnen stoken, ook als buiten de winter toeslaat met strenge vorst.

Speel in op de toekomst

Rond 2030 moeten alle Belgische huishoudens ‘van het gas af’. Of die doelstelling haalbaar is valt nog te bezien. Maar je kunt als de cv ketel moet worden vervangen ook een warmtepomp overwegen. Vergeleken met de prijzen voor een cv ketel liggen die voor een warmtepomp fors hoger. Maar daar staat wel tegenover dat je hiervoor subsidie kunt krijgen en dat een warmtepomp langer meegaat. Daar komt nog bij dat stroom goedkoper is dan gas en het dus ook een besparing op je energierekening oplevert. Waar je uiteindelijk voor kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en de financiële mogelijkheden. Een nieuwe hoog rendement cv ketel kan ook een heel goede keuze zijn.